0212 441 01 72
); }

Blog


Coronavirüs ( Covid19 ) Günlerinde Panik - Tin Psikoloji

09.10.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Şu an gündemimizde dikkat çekentek bir konu var: "Coronavirüs" Üstelik Türkiye'de de açıklanan vakalar sonrasında stresimiz epey bir arttı. Gerçi uzmanların hep söylediği şey, stres bizi harekete geçiren motivasyonel bir duygu. Ancak ideal seviyede olduğu sürece. Aksi takdirde işlevsel olmaktan çıkıyor. Panik haline kadargelebiliyor bu durum.

Daha fazla...


Psikolog Tercihi Nasıl Yapılmalı ?

15.04.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Psikoterapi süreci insanın hayatını etkileyebilecek deneyimlerden bir tanesidir. Psikolojik olarak yaşadığımız sıkıntılar günlük yaşantımızdaniş hayatına, aile ilişkilerimizden bireysel ilişkilerimize kadar uzanan her alanda etki ediyor olabilir.

Daha fazla...


Televizyondaki Şiddetin Çocukların Psikolojik Gelişimine Etkileri - Tin Psikoloji

15.04.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Çocukluk dönemi, bireyin çevresiyle sürekli etkileşim içinde olduğu ve kolaylıkla etkilenebildiği bir dönemdir. Bu dönemde çocuklar psikolojik gelişimleri doğrultusunda büyümekte ve gelişimleri bu yönde şekillenebilmektedir.

Daha fazla...


İnsan İlişkilerinde Stres - Tin Psikoloji

15.04.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde stres hissini yaşarız. İş, aile ve okul günlük yaşamımızda stresle karşılaşabileceğimiz yerlerdir. Yaşam içindeki yaşadığımız olaylar, değişimler yada içinde olduğumuz ilişkilerimiz karşısında iyi yada kötü olarak etkileniriz.

Daha fazla...


Ergenlikte Evden Kaçma - Tin Psikoloji

15.04.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Çocuğun birlikte yaşadığı aile ortamından çeşitlisebeplerden dolayı, kendi isteğiyle ,velisinden gizli şekildekaçmasıdır. Evden kaçma genellikle ergenliğin ileri yaşlarında (15-17)olduğu tespit edilmiştir.Çünkü bu yaşta ergenler kendilerini aileden bağımsızgörürler, otoriteden kaçarlar.

Daha fazla...


Ergenlikte Yaşanan Riskli Davranışlar - Tin Psikoloji

15.04.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Ergenlik döneminde yaşanan cinsellik erken yaşta yaşanan cinsel deneyim olarak görülür. Ergenlikteki cinsel davranışlar cinsel yolla bulaşan hastalıklar, istenmeyen gebelik, henüz duygusal ve psikolojik olarak cinselliği hazır olmama gibi problemlere yol açabilir. Bu problemler ergenin akademik başarısını olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda aile bağlarında zayıflama, arkadaşlarıyla arasının açılması gibi sorunlara da yol açabilir.

Daha fazla...


Çocuk İstismarı ve İhmali - Tin Psikolojik Danışmanlık Merkezi

03.03.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Çocuk istismarı ve ihmali, 18 yaşından küçük çocukların fiziksel ve ruhsal sağlıklarını tehlikeye sokabilecek her türlü eylem ve eylemsizliği içermektedir. Çocuk istismarı, bir yetişkin tarafından çocuğa yöneltilen fiziksel, duygusal veya cinsel alanlardaki her türlü kötü muamele olarak tanımlanır. Çocuk ihmali ise çocuğun fiziksel, duygusal, sağlık ve eğitim alanlarındaki gereksinimlerinin yerine getirilmemesidir. Bu tanımlamalardan da anlaşılacağı üzere, çocuk istismarı bir eylemi ifade ederken çocuk ihmali eylemsizliği ifade etmektedir.

Daha fazla...


Neden Psikoloğa Gitmeliyim ? - Tin Psikoloji

28.01.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Hangimiz çocukluk yıllarında, ergenlik dönemlerinde ufak da olsa sorunlar yaşamadık ki? Bugün içinden çıkamadığımız durumların, geçmişimizde hatta bebeklik, çocukluk dönemimizde yaşadığımız olaylarla bağlantısı bulunmaktadır. Zamanla yaşadığı sorunlar, sıkıntılar, kültürel gelişmeler, doğuştan gelen mizaç, ergenlik dönemi sorunları, büyüme çağı, çalışma hayatı derken pek çok sorunla karşılaşırız.

Daha fazla...


Çocuk Psikiyatrisi Kimdir ? Çocuk Psikiyatrisi Ne Yapar ? - Tin Psikoloji

28.01.2020     Tin Danışmanlık tarafından    

Çocuk Psikiyatri Doktoru; Tıp eğitimini tamamlamış olup üzerine, çocuk-ergen ruh sağlığı alanında uzmanlaşmış kişidir. Çocuk psikiyatri doktoru, çocuğun ruh sağlığı ile ilgili bir problem sıkıntı ile karşılaşıldığında başvurulması gereken kişidir. Çocuğun gelişim dönemlerinde oluşabilecek ruhsal, bilişsel, akademik ve sosyal alanlarda var olan tüm sıkıntılar çocuk psikiyatrisini kapsamaktadır.

Daha fazla...


Diyetisyen Kimdir ve Ne Yapar?

26.03.2019     Tin Psikoloji tarafından     diyetisyen

Diyetisyen Kimdir ve Ne Yapar? Diyetisyen; üniversitelerin 4 yıllık Beslenme ve Diyetetik Lisans Bölümü’nden mezun olduktan sonra, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme hakkını herkes için ilke edinen, verdiği beslenme eğitimleri ve düzenlediği diyet programlarıyla, öncelikle besinleri hastalıklara karşı koruyucu ve etkin kullanabilen, hastalık durumunda ise tıbbi beslenme tedavisi ile yeniden sağlığa kavuşmada önemli bir basamağı oluşturan sağlık görevlisidir. Ayrıca toplu beslenme sistemlerinde menülerin hijyenik ve sağlıklı koşullarda hazırlanmasını kontrol eder ve sunulan menülerin enerji ve besin dağılımının yeterli hale getirilmesinde aktif rol oynar.

Daha fazla...