0212 441 01 72

Uzm. Psikolog Ezgi Yalım Can

Uzm. Psikolog Ezgi Yalım Can

Ezgi Yalım Can, 2019 yılında İstanbul AydınÜniversitesi Psikoloji bölümünü başarı ile bitirmiştir. Lisans eğitimi boyunca Lösev Sosyal Sorumluluk Projelerine katılmış, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Bakırköy Prof. Mahzar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uzun dönem stajlar yapmıştır. 2021 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisansına %100 burs ile kabuledilmiş, halen tez yazım aşaması devam etmektedir.

Çalışma hayatına özel bir anaokulunda Uzm.Psikolog olarak başlayan Ezgi Yalım Can,ardından İşitme Engelliler ve Aileleri Derneğinde bireysel ve grup terapileri yapmış, işitme engelli bireylerlerin aileleriyle ve işitme engelli bireylerle işaret diliyle terapi yapmıştır. Ardından kolejde okul psikoloğu olarak iki yıl civarı çalışmıştır,yetişkin görüşmelerine 3 buçuk yıldır aktif bir şeklide devam etmektedir, online ve yüzyüze olarak danışan görmektedir.

Lisans eğitimini bitirmesiyle birlikte Davranış Bilimleri Enstitüsü; Emre Konuk’tan Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini ve süpervizyonunu tamamlamıştır. Sonrasında Varoluşçu Akademi’den Varoluşçu Terapi eğitimini ve süpervizyonunu almış, bu ekol ile birlikte yetişkin terapilerini daha bütünsel bir yerden yürütmektedir.

Bu ekollerin ardından danışanlarının getirdiği konuların ağırlıkla ilişkiler ve partnerlerinden kaynaklı olduğunu görmesi üzerine Duygu Odaklı Çift Terapisi eğitimini tamamlamış ve çiftler ile çalışmaya başlamıştır. Ağırlıklı olarak çiftler ve yetişkinler ile çalışmaktadır.

Nilüfer Devecigil’den Deneyimsel Oyun Terapisi 1. Düzey eğitimini, 2.Düzeyini Byron Norton eğitmenliğinde tamamlamıştır.

UzmanlıkAlanları;  Anksiyete Bozukluğu, Panik Atak, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Kaygı ve Korkular, Depresyon, Sosyal Fobi, Travma, Özgüven Eksikliği, Negatif Düşünceler, İletişim Problemleri, Romantik İlişkiler, Evlilik Problemleri, Öfke Kontrolü, Ergenlik Dönemi Ruhsal Sorunları, Hedef-Kariyer Planlama

 

SertifikaveEğitimler;

İstismarda Travma Eğitimi-İnsan Bilimleri Derneği (2015)

Bilişsel DavranışçıTerapi-Davranış Bilimleri Ensititüsü(2019)

Ergenlerde Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi (2020)

İşaret Dili Eğitimi 1.ve 2. Seviye-EvOkulu Derneği (2020)

İşaret Dili Eğitimi İleri Seviye-Ev Okulu Derneği (2020)

Stres ve Stresle Başa Çıkma Eğitimi-İstanbul Enstitüsü (2020)

Projektif Testler Uygulayıcı Sertifikası

Yas Terapisi-Kim Psikoloji (2020)

Deprem Psikolojisi-Ruh Sağlığı Derneği (2020)

Sınav Kaygısı ve Baş EtmeYolları-DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü (2021)

Çalışma Alanları
  • Ergen Terapisi-Bireysel Terapi-Yetişkin Terapi-Cinsel Terapi- Aile Çift Terapisi