0212 441 01 72

Uzm. Çocuk ve Ergen Terapisti Hazal Özcan

Uzm. Çocuk ve Ergen Terapisti Hazal Özcan

Lisans eğitimini Beykent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra uzmanlık eğitimini İstanbul Arel Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nda bitirmiştir.

Bitirme tezini ‘Okul Öncesi Çocukların ve Ebeveynlerinin Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Bozukluğu Belirtileri ve Çocuklardaki Bu Belirtilerin Okul Davranışlarına Etkisi’ üzerine yazmıştır.

Meslek hayatına 2013 yılında özel gereksinimli çocuk ve ergenlerle çalışarak başlamış; okul öncesikurumlarda çocukları takip ederek devam etmiştir. 2016-2021 yılları arasında T.C. Haliç Üniversitesi’nde ‘uzman psikolog’ olarak görev almış ve kısa süre üniversitede ders vermiştir.

2018 yılında Türkiye genelinde ‘Çocuğumu Cinsel İstismardan Koruyabilirim’ konulu birsosyal sorumluluk projesi başlatmıştır. Bu proje kapsamında ücretsiz bilgilendirmeseminerleri vermeye devam etmektedir. Bunun yanı sıra, konusu çocuk cinsel istismarı olanfarklı çalışmalara konuşmacı olarak katılmıştır.

Tüm bu çalışmaların beraberinde 2013 yılından bu yana çocuklarla ve ergenlerle bireysel terapilerinisürdürmektedir. Çalışmakta olduğu yaş grubu 2-19 yaş aralığını kapsamaktadır. 0-2 yaş çocuklarlagelişim takibi çalışmaları yapmaktadır.

Çocuk terapisine yaklaşımı Deneyimsel Oyun Terapisi perspektifindendir.Deneyimsel Oyun Terapisi 1 Düzey Eğitimi, Nilüfer Devecigil/ Deneyimsel Oyun Terapisi 2 Düzey Eğitimi, Dr. Byron Norton ve Deneyimsel Oyun Terapisi Süpervizyonlarısürdürmektedir.

Bu terapimodeliyle hamilelik ve doğum travmaları, ihmal ve istismar, bağlanma, regülasyon, aile içisorunlar, okul ile ilgili yaşanan zorlanmalar gibi konularla çalışmaktadır. Ergenlerle, çocukluk çağı travmaları, aile içi sorunlar,akademik ve sosyal zorlanmalar, ihmal ve istismar gibi konularla çalışmaktadır.Çalışmalarında polivagal teori, beden çalışmaları, regülasyon gibi alanlardanfaydalanmaktadır.

Çalışma Alanları
  • Çocuk-Ergen Psikolojisi-Deneyimsel Oyun Terapisti-Bağlanma Bozuklukları