0212 441 01 72

Uzm. Çocuk Psikoloğu Buse Nil Coşkun

Uzm. Çocuk Psikoloğu Buse Nil Coşkun

Uzm.Psk. Buse Nil Coşkun

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisans eğitimini İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında tamamlamıştır. Uzmanlık araştırması’Ebeveyn Kabul-Reddi ile Cinsel İstismar İlişkisi’ konulu projesiyle ‘Uzman Psikolog’ ünvanını aldı.

Lisans eğitimi boyunca stajlarını, Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve İkon Psikiyatri Kliniğinde tamamlamıştır. Kaçuv ve Tohum Otizm Derneklerinde gönüllü çalışmalara katılmıştır.Lisans eğitimi sırasında Beyaz Balon Anaokulu, Şirinevler Mehmet Şen İlkokulu Rehberlik Servisi, Özel Meşe Palamudu Çocuk Evi, Yeni Okul kurumlarında gönüllü staj yaparak deneyim kazanmıştır. Aynı zamandaİstanbul Üniversitesi’ nde düzenlenen Sinirbilim kongresinde görevli olarak çalışmıştır. Birçok bilimsel araştırma projesinde gönüllü olarak katılmıştır.

Eğitimsürecindeki staj programlarında gelişimsel oyun düzenleme ve gelişim takibi, materyal tasarımı yapılıp çocukların gelişim dönemleri incelenmiştir. Özel bir ilkokulda gelişimsel gerilik yaşayan çocuklara ve ailelerine psikolojik destek çalışmalarına katılmıştır.

Çocuk ve ergenlerin duygusal-sosyal alandaki zorlanmalarıyla ağırlıklı olarak Bilişsel Davranışçı Terapi,Oyun Terapisi, Çözüm Odaklı Terapi kullanılmaktadır.

Çalıştığı alanlar arasında çocukluk dönem sorunları, okula adaptasyon süreci ve öğrenme sorunları, anne-çocuk bağlanma sorunları, farklı gelişen çocuklar, aile içi iletişim sorunları yer almaktadır.

Denver, Wısc4, Frostig Algı Testi, Agte, Portage, Bir İnsan Çiz, Metropolitan Okul Olgunluğu Testlerini uygulayabilmektedir.

Türk Psikologlar Derneği üyesidir.

 

Çalışma Alanları
  • Oyun Terapisi
  • Bağlanma Bozuklukları
  • Çocuk Terapisi
  • Psikolojik testler
  • Ölçme ve değerlendirme