0212 441 01 72

Diyetisyen Ecem Gözaydın

Diyetisyen Ecem Gözaydın

Diyetisyen Ecem Gözaydın İstanbul/Kadıköy doğumludur.Bahçelievler Anadolu Lisesi’ni Almanca dilinde eğitim alarak başarı ile tamamladıktan sonra İstanbul Bilim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden “Diyetisyen” unvanı ile mezun olmuştur.

Staj hayatını Şişli FlorenceNightingale Hastanesi, Kadıköy FlorenceNightingale Hastanesi, Kolan İnternationalHospital, Bahçelievler Medicana Hastanesi, EsteworldPlasik Cerrahi Hastanesi, Özel Sculpture Polikliniği ve Nutrition İstanbul Beslenme ve Diyet Danışmanlığı’nda tamamlayarak aktif bir çalışma ve deneyim fırsatı bulmuştur. Staj süresince hastalıklarda tıbbi beslenme tedavisi alanında bir çok hastalık ve vaka tecrübe etmiştir.


9 farklı Aile Sağlık Merkezi’nde hamile ve emziren annelere gönüllü olarak eğitim vererek, anne sütünün ve emzirmenin önemini anlatmıştır. Lisans eğitimini “İstanbul İli Kağıthane ve Şişli İlçeleri Sağlık Eğitim ve Araştırma Bölgesi’ndeki Bebeklerin Anne Sütü ile Beslenme Durumunu Etkileyen Faktörler” tezi ile tamamlamıştır.

Okul Öncesi Çocuklarda Beslenme ve Psikoloji Semineri, Sporcu Beslenmesi Sempozyumu, Teknoloji Bağımlılığı ve Obezite Okulu, 2. Obezite Sempozyumu ve Obezite ile Savaş Platformu Gıda ve Sağlıklı Yaşam Sempozyumu, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ve daha bir çok organizasyona katılarak sertifika almaya hak kazanıştır.

Çalışma Alanları:

Kilo Alma, Kilo verme ve Kilo Kontrolü
Yeme Davranışı Bozukluklarında Beslenme Tedavisi
Obezite ve Kilo Kontrolü
Tip1 Diyabet, Tip2 Diyabet ve GestasyonelDiyabet’te Beslenme Tedavisi
Bariatrik Cerrahide Beslenme
Gebelik Öncesi ve Gebelik Esnasında Beslenme ve Kilo Kontrolü
Emziklilik Döneminde Beslenme ve Kilo Kontrolü
Okul Öncesi Dönemde Beslenme
Okul Çağı Beslenmesi
Ergenlik Dönemi Beslenmesi
Geriatride Beslenme
Sporcu Beslenmesi
Kronik Hastalıklarda Beslenme Tedavisi
Kurumsal Beslenme Danışmanlığı

Çalışma Alanları
  • Kilo Alma
  • Kilo verme ve Kilo Kontrolü Yeme Davranışı Bozukluklarında Beslenme Tedavisi