0212 441 01 72

Uzm.Psikolog Ayşe Turan

Uzm.Psikolog Ayşe Turan

1988 yılında Trabzon’ da doğmuştur ve ilk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamlamıştır. 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ nden mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında Trabzon Özel İmperial Hastanesi, Balıklı Rum Hastanesi ve Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde stajlarını tamamlamıştır. Aynı zamanda lisans eğitimi boyunca Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongrelerine katılmıştır. Hacettepe Üniversitesi’ nde düzenlenen Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresinde de görevli olarak çalışmıştır.Bir çok bilimsel projede gönüllü olarak çalışmıştır. Yüksek Lisansını 2013 yılında Haliç Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’ nde, “Evli Bireylerin Cinsel Bilgi Düzeyleri, Cinsel Doyumları ve Evlilik Doyumları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi”  konulu teziyle tamamlamıştır. Yüksek Lisans eğitimi sırasında özel bir rehabilitasyon merkezinde engelli çocukları olan ailelere psikolojik destek vermiştir. Sonrasında kurumsal hayata geçiş yaparak uzman psikolog olarak çalışmaya başlamıştır.Çalışma hayatı sırasında,  yetişkin, çocuk ve çiftlerle psikoterapi, aile eğitimleri, seminerler, yetişkin ve çocuklarla grup çalışmaları, personel eğitimleri, evlilik öncesi danışmanlık alanlarında çalışmıştır. Halen Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Doktora sürecine devam etmektedir.
Eğitimler ve Sertifikalar: Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları Yetki Belgesi, Sağlık BakanlığıEvlilik Öncesi Danışmanlık Eğitici Sertifikası, Diyalektik Davranış Terapisi,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı,Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ve Süpervizyonu, Haliç Üniversitesi Yüksek Lisans, Aile Eğitim Programı Eğitici Sertifikası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, EMDR 1. Düzey Eğitimi, Davranış Bilimleri Enstitüsü, Oyun Terapisi 1. ve 2. Düzey Eğitimi, Oyun Terapileri Derneği
Testler:WISC-R Çocuklar için Zeka Testi, WISC-IV Çocuklar için Zeka Testi, Denver –II Gelişim Testi, Minesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI)

 

Çalışma Alanları
  • Ergen Terapisi
  • Yetişkin Terapisi
  • EMDR
  • Cinsel Terapi
  • Travma Terapisi